Proves diagnòstiques
Proves diagnòstiques
A les consultes de l’Institut Cararach realitzem una gran varietat de proves diagnòstiques que serveixen als nostres especialistes per a diagnosticar i avaluar la salut de les pacients. És molt important realitzar-se les proves diagnòstiques adients en cada cas i en el període correcte, ja que ajuden a prevenir i detectar possibles patologies perjudicials per a la salut.
Durant les revisions anuals és habitual realitzar una citologia (prova de Papanicolau) per a detectar possibles patologies cervicovaginals de la pacient i descartar infeccions o problemes derivats de malalties sexuals i d’altres proves que puguin ser necessàries en cada cas, com per exemple una colposcòpia o una biòpsia.
En què consisteixen
Les proves diagnòstiques que realitzen els nostres especialistes a consulta variaran per cada pacient.
A Institut Cararach realitzem les següents proves dintre de les consultes ginecològiques i obstètriques:
Citologia (també coneguda com a Papanicolau) en medi líquid és l’estudi de les cèl·lules cervicals per valorar si hi ha canvis anormals que puguin detectar càncer cervical i altres condicions. | ||
Detecció VPH i altres malalties de transmissió sexual: és un procediment on es pren una mostra de les cèl·lules del coll d’úter i s’analitza el VPH i altres malalties de transmissió sexual, com la clamídia, la gonorrea, l’herpes genital o la sífilis. | ||
Colposcòpia: és un procediment que es realitza habitualment després del resultat alterat de la citologia i on s’aplica una solució d’àcid acètic per a observar els possibles canvis precancerosos o cancerosos del coll de l’úter, la vagina o la vulva amb el colposcopi. | ||
Biòpsies: les biòpsies són la toma d’una mostra de teixit o cèl·lules del cos per a la seva posterior anàlisi. Serveix per diagnosticar malalties (càncer o altres). Realitzem biòpsies de vulva, vagina, coll d’úter, endometri i mama. |
A qui van dirigides
A totes les dones que es realitzin una revisió anual i a totes aquelles que hagin mantingut relacions sexuals sense protecció, hagin notat canvis en el flux, mala olor, berrugues genitals, etc.
Sovint no es detecten canvis fins que la citologia no surt alterada i a partir d’aquí es realitzen un seguit de proves complementàries per a determinar el diagnòstic i escollir el tractament més adient en cada cas. A vegades simplement es tracta de fongs o una infecció, però d’altres són lesions precanceroses.
Com ho fem
Primerament, realitzem una revisió anual, amb la seva exploració ginecològica habitual i es pren una mostra de citologia mentre la pacient està a la taula d’exploració. Aquesta mostra es recull amb un raspall especial i es col·loca a un pot amb un líquid especial per a conservar la mostra fins que és analitzada.
Normalment, és la citologia la que marca si s’ha de fer alguna altra prova complementària, com una colposcòpia o biòpsia, ja que moltes patologies no es poden veure a simple vista i es necessita una valoració d’una mostra a través del laboratori. Però a vegades, aquestes anomalies sí que són evidents i s’agafen mostres de malalties de transmissió sexual o biòpsies o es realitza una colposcòpia.
Equip mèdic
Professionals especialistes en la salut de la dona.